Välj en sida

Friskvård

Friskvård är avdragsgillt för företag
När ett företag betalar dina aktiviteter så innebär det att de inte behöver betala skatt på detta, alltså momsen.

Arbetsgivaren bestämmer vad som är friskvård
Innan förändringarna angående friskvård 2018 var arbetsgivaren tvungen att förhålla sig till reglerna om vilka aktiviteter som inte räknades som friskvård. Men förr som nu är det fortfarande arbetsgivaren som bestämmer om att överhuvudtaget erbjuda friskvård till sina anställda och vilka aktiviteter som hen godkänner. Alltså, även om Skatteverket inte förbjuder golf som aktivitet kan din arbetsgivare göra det.

Belopp på friskvårdsbidrag
Det finns inget fast belopp på vad du ska få eller inte ska få i friskvårdsbidrag. Detta är upp till arbetsgivaren och vissa erbjuder mer än andra. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt. Skatteverket har satt ett tak för vad som är skattefritt, på 5000 kr per person per år.

Så får du bidraget
Ta kontakt med din chef. På vissa arbetsplatser fungerar friskvårdsbidrag på så sätt att du själv lägger ut pengar för den fysiska aktiviteten som du vill utöva, för att sedan mot uppvisat kvitto få pengar av arbetsgivaren. Andra arbetsgivare vill betala friskvård till sina anställda i form av checkar eller kuponger. Det är ett smidigt sätt för de anställda som inte riktigt vet vilken fysisk aktivitet som de vill syssla med. Checkarna eller kupongerna är nämligen laddade med ett visst belopp som går att använda som betalning på de anläggningar som finns registrerade på hemsidan för checkarna. Checkarna och kupongerna är personliga med namn, anställningsnummer och arbetsgivare. När du fått checken eller kupongen kan du som anställd välja mellan flera hundra anläggningar och aktiviteter. För att se vilka aktiviteter som kan betalas med checken kan du via företagets (som distribuerar checken) hemsida göra dina sökningar.

De vanligaste systemen för friskvård genom checkar och kuponger är:

Actiway

&

Min Friskvård 

Båda dessa tas emot hos oss på Kungsfors Fitness Center! Välkommen in och bli medlem idag!

 

Kungsfors Fitness Center blir STC

X